Konya İmplant, Konya İmplant Tedavisi, Konya İmplant Fiyatları, Konya İmplant Fiyatları 2022, Konya İmplant Fiyatları 2023 için bizi arayın.

İmplant nedir?

Dental implant; kaybedilen dişlerin yerine yeni bir diş yapabilmemiz için çene kemiği içerisine yerleştirilen titanyum vidalardır. Bu vidalar yapay diş kökü görevini görürler ve biz hekimlere hastalarımız için konforlu protezler tasarlayabilmemize olanak sağlarlar. İmplantların üzerine yerleştirilen kron, köprü gibi hastaya uygun diş protezleri ile eksik dişlerin yeri doldurulur. Hastanın diş kaybı sebebi ile oluşan estetik, fonksiyon ve fonasyon(konuşma) bozuklukları implantlar yardımıyla yaptığımız protezler ile düzeltilebilir.

İmplant Tedavisi Kimlere Uygulanabilir?

İmplant tedavisi genel sağlık durumu iyi olan sağlıklı diş etleri ve çene kemiğinde implantları saracak kemik kütlesi bulunan, 18 yaş üzerindeki çene ve yüz gelişimini tamamlamış bireylere uygulanabilir.

İmplant Tedavisi Kimlere Uygulanamaz?

Büyüme ve gelişimini tamamlamamış genç bireyler
Baş ve boyun bölgesine radyoterapi uygulanmış bireyler
Kontrol altına alınamayan sistemik rahatsızlığı bulunanlar
Sigara kullanımı çok fazla olan bireyler implant uygulaması için uygun adaylar değildir.

İmplant Öncesi Yapılması Gerekenler

İmplant öncesi detaylı bir muayene yapılır ve radyografi görüntüleri değerlendirilir. Röntgen üzerinde gerekli ölçümler yapıldıktan sonra kullanılacak implantın boyuna, çapına ve uygulanacağı bölgeye karar verilir.

İmplant öncesi hastanın iyi bir ağız hijyenine sahip olması önemlidir. Gerekli ise diş temizliği, diş eti hastalıklarının tedavisi ve çürük dişlerin tedavisi ile ağız hijyeni sağlanmalıdır.
Eğer hastanın sistemik bir rahatsızlığı var ise ilgili doktorların yönlendirmeleri doğrultusunda gerekli önemler alınmalıdır.

İmplant Tedavisi Ne Kadar Sürer?

Bir dental implantın çene kemiğine yerleştirilmesi ortalama 10 dakika sürer. Uygun hasta gruplarında İmplant cerrahisinin hemen sonrasında geçici protezler de implant ile aynı gün takılabilir. Standart prosedürde ise implant cerrahisinden sonra alt çeneye uygulanan implantlarda 2 ay üst çeneye uygulanan implantlarda ise 3 ay bekleme süresi vardır. Kemik desteğinin yetersiz olduğu ve ileri cerrahi tekniklerin uygulandığı (kemik grefti, sinüs lifting gibi.) hasta gruplarında ise bekleme süresi 6 aya kadar çıkabilir.

İmplant Tedavisi Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Diş implantı basit bir ameliyat olsa da her ameliyatta olduğu gibi cerrahi sonrası özel bir bakım gerektirir. İmplant işlemi sonrasında acı ve ağrı hissetmemeniz ve iyi bir iyileşme süreci yaşamanız için diş hekiminiz ve asistanları sizin için gerekli tavsiyelerde bulacaklardır. İmplant sonrası dikkat etmeniz gereken konular kısaca şöyledir;

• Cerrahi işlem sonrasında ilk iki gün operasyon bölgesine dışarıdan buz kompres uygulanmalıdır. 10 dakika boyunca uygulayıp 5 dakika dinlendirilmelidir.
• İmplant sonrası tampon uygulanmış ise 30 dakika boyunca tampon yerinde tutulmalıdır. 30 dakika sonra tampon atılmalı yerine başka bir şey konulmamalıdır.
• İmplant sonrası bir gün gargara yapılmamalıdır. Sonrasında antiseptik gargaralar kullanılabilir. Gargara yapılırken de basınçlı yapmamaya özen gösterilmelidir.
• İmplant uygulamasından 24 saat sonra dişlerinizi fırçalayabilirsiniz. Dikişlerin üzeri fırçalanmamalıdır fakat komşu dişler dikkatli bir şekilde fırçalanabilir.
• Operasyon sonrası uyuşukluk geçtikten sonra yeme içme yapılabilir. Çok sert gıdalardan ve sıcak yiyeceklerden kaçınılmalıdır.
• Doktorunuzun önerdiği ilaçlar var ise düzenli kullanılmalıdır.
• İmplant sonrası iyileşmeyi hızlandırmak için protein ağırlıklı besinler tüketilmelidir.
• Dikişler alınana kadar ki bir haftalık süreçte süt ve süt ürünleri tüketimi kısıtlanmalıdır.
• Sert gıdaların implant yapılan bölgeye temasından kaçınılmalıdır.
• İmplant sonrasında yorucu egzersizler yapmamaya dikkat edilmelidir.

Tek Diş Eksikliğinde İmplant Tedavisi

Diş eksiklikleri kişinin hem sağlığını hem de sosyal yaşantısını olumsuz etkiler. Diş eksikliklerinin doğru şekilde tedavi edilmesiyle sağlık ve konfor yeniden kazandırılabilir.

Geçmiş yıllarda diş eksikliklerinin giderilmesi için geleneksel yöntemlerle kron köprüler ve çene protezleri uygulanabilmekteydi. Diş eksikliğinde kron köprülerin yapımı için boşluğa komşu sağlam dişlerin kesilerek küçültülmesi gerekir. Tek diş eksikliği için komşu iki dişin küçültülmesi ile yapılan köprüler diş eksikliğini gidermekte fakat sağlam dişlerin zarar görmesine sebep olmaktadır. Günümüzde, gelişen teknoloji sayesinde titanyumdan yapılan dental İmplantların çene kemiği içerisine yerleştirilmesi ve bu yapay diş köklerinin üzerine yerleştirilen porselen kronlar ile diş eksikliği komşu dişlere dokunulmadan giderilebilmektedir. Kaybedilen dişin yerine konulan implantlar çene kemiğinden destek almakta çok daha doğal ve sağlıklı bir çiğneme, konuşma ve görünüm oluşturmaktadır. Tüm bu sebeplerle diş implantı eksik dişlerin yerine uygulanan en doğru tedavi şeklidir.

Çok Diş Eksikliğinde İmplant Tedavisi

Birden fazla sayıda dişin kaybedildiği durumlarda dişsizliğin boyutuna göre planlamalar yapılarak implantlar yerleştirilir. Yerleştirilen implantların üzerine uygun protezler hazırlanarak diş eksikliği sorunu çözülür. Yan yana iki veya daha fazla sayıda dişin kaybedildiği durumlarda boşluğun başına ve sonuna denk gelen diş bölgesine birer adet implant yerleştirilerek bu implantlar üzerine köprü yapılır ve az sayıda implant ile çok sayıda diş eksikliği bu yöntemle giderilebilir. İmplantlar çene kemiğinden destek aldığı için doğal dişlere yakın bir çiğneme fonksiyonu sağlarlar.

Tam Dişsizlikte İmplant Tedavisi

Kişiler farklı sebeplerden dolayı ağız içindeki tüm dişlerini kaybedebilirler. Bu durum neticesinde oluşan tam dişsizliğin tedavisi dental implantlar ile yapılabilir. Geleneksel yöntemle yapılan tam protezler fonksiyon açısından konforlu değildir ve kişinin beslenmesini, genel sağlık durumunu ve sosyal yaşantısını olumsuz etkileyebilir. Geçmiş yıllarda tam protezler dişsizliğin giderilmesinde estetik fonksiyon ve fonasyonun (konuşma) hastalara kazandırılmasında sıklıkla kullanılmıştır. Tam protezleri kullanmanın hasta açısından birçok dezavantajı vardır. Hareketli oluşları, damaklarda vuruk dediğimiz yaralara sebep olması, altına besin artıklarının kaçması, yemek yerken veya konuşurken yerinden çıkabilmesi, kişilerin hayatını olumsuz etkileyebilmektedir. Günümüzde teknolojinin gelişmesi ile birlikte tam dişsiz hastalara implant destekli sabit protez yapmak mümkün olmuştur.

Her bir çene için çene kemiğinin yapısına ve planlanan protezin şekline göre 4-8 adet arası implant çene kemiği içerisine yerleştirilir. İmplantların üzerine uygun olarak hazırlanan sabit protezler ile maksimum konfor ve estetik sağlanır.

Birtakım sebeplerle daha az sayıda implant uygulamak durumunda kaldığımızda ise implant destekli hareketli protezler yapmak da mümkündür. İmplanttan alınan desteğin yardımıyla hareketli protezlerin daha konforlu bir hale getirilmesi hedeflenir.

All On Four

Tam dişsizlik durumunda hastalara tek bir cerrahi işlem ile aynı günde sabit diş protezi yapabilmemize olanak sağlayan bir tedavi yöntemidir. Dental implant tedavisine engel teşkil edecek sistemik rahatsızlığı olmayan ve yeterli kemik kütlesine sahip olan tüm hastalara uygulanabilir. All on Four implant tekniği hastanın klinik ve radyolojik muayeneleri yapıldıktan sonra bilgisayarlı tomografi yardımıyla gerekli ölçümler yapılarak planlanmaktadır. Tedavinin ilk gününde alt veya üst çeneye 4 adet diş implantı uygulandıktan sonra aynı gün diş implantları üzerine geçici diş protezi sabitlenir. 3 ay sonra ise hastaya kalıcı diş protezi uygulanır. İşlem sonrasında implant üzerine sabitlenen geçici diş protezi hastanın konforunu hızlıca sağlamış olur. Kullanılan dental implant sayısı az olduğundan ve greft uygulaması, sinüs lift gibi ileri cerrahi işlem gerektirmediğinden maliyetleri daha düşüktür. Gerekli tedavi seans sayısı azdır. Şehir dışından gelen hastalar için de uygun bir tedavidir.

All on Four tekniği, çenelerin arka bölgelerinde implant yerleştirmek için yeterli kemik hacmi bulunmadığı durumlarda ön bölgeye belirli açılarla yerleştirilen 4 adet implant ile sabit protez yapılmasına imkân sağlar. Tam dişsiz hastaların hızlı bir şekilde sabit ve estetik dişlere kavuşması All on Four tekniği ile mümkündür.

1 Günde İmplant Tedavisi

1 günde implant tedavisi tek seansta implant ve kaplamaların yapılması işlemidir. İlk muayene sırasında tomografi ve röntgen aracılığı ile tedavi planlanır. Çekilmesi gereken bir diş var ise çekilir ve planlama doğrultusunda implant yerleştirilir. Yine aynı gün yerleştirilen implantın üzerine geçici dişler sabitlenir. Hızlı sonuç alınması nedeni ile tercih edilen bir tedavi yöntemidir. Kişinin konuşma, estetik, yeme, içme gibi fonksiyonlarını hızlı şekilde kazanmasını sağlar.
Tek diş, birden fazla diş ve tam diş eksikliği olan hastalarda uygulanabilen bir tedavi yöntemdir. Ancak bu tekniğin kullanılabilmesi için kişilerin kemik yapısının bir günde implant yapmaya uygun olması gerekir.

Çene Kemiği Tozu (Kemik grefti) Nedir?

Kemik tozu olarak bilinen kemik greftleri farklı yöntemlerle elde edilir. İnsan kaynaklı, hayvan kaynaklı veya sentetik olarak üretilen greftler toz şeklinde veya blok şeklinde olabilir. Kemik greftleri implant yapılacak bölgede kemik desteğinin yeterli olmadığı durumlarda kullanılır. Kemik kaybının miktarına ve planlanan implant tedavisine göre farklı greftleme tekniklerinden kişiye uygun olan yöntem tercih edilir. Greft uygulamaları bazı durumlarda implant ile aynı seansta uygulanırken bazı durumlarda ise greftler uygulanıp çene kemiği istenilen hacime getirildikten ve greftler doku ile bütünleştikten sonra implant uygulanması tercih edilebilir.