Konya Ağız Kokusu Tedavisi, Konya Ağız Kokusu Tedavileri için Dt. Rana Demir Özel Diş Kliniğinden Randevu alabilirsiniz.
Konya Ağız Kokusu Tedavisi
Ağız kokusu hem kişiyi hem de çevresindekileri rahatsız eden ve kişide iletişimi olumsuz etkileyen özgüven problemleri oluşmasına yol açan bir sorundur. Hastalar ağız kokusu şikâyeti ile diş hekimine başvurduklarında detaylı diş ve diş eti muayeneleri yapılır.
Ağız kokusunun sebepleri nelerdir?
Diş eti ve mukoza hastalıkları, mantar ve enfeksiyonlar, enfeksiyona sebep olan dişler, implant ve protezler, yarı gömülü 20 yaş dişleri, diş çürükleri, kötü ağız hijyeni, sigara ve alkol kullanımı, yüksek protein ağırlıklı beslenmek, ağız kuruluğu ve tükürük miktarında azalma, geniz akıntısı, bademcik iltihapları, burun tıkanıklığı sebebiyle ağız solunumu yapmak, ağız kanserleri, yarık damak, reflü ve mide sorunları.
Ağız kokusu hangi hastalıkların belirtisi olabilir?
Ağız kokusu kendi başına bir hastalık değildir fakat birçok hastalığın habercisidir. Yediğiniz yemeğe bağlı olarak oluşabilen ağız kokuları normal olarak kabul edilebilir. Ağız kokuları patolojik durumlardan da kaynaklanabilir. Bunlar ;
- Diş çürükleri
- Diş eti iltihapları
- Yarı gömülü 20 yaş dişleri
- Kötü ağız hijyeni
- Dişlerdeki ve diş etlerindeki enfeksiyonlar
- Farenjit
- Geniz eti gibi boğaz hastalıkları
- Burun solunumuna engel olan üst solunum yolu ile ilgili rahatsızlıklar
- Reflü ve mide rahatsızlıkları gibi sindirim sistemi hastalıkları
- Şeker hastalığı gibi sistemik hastalıkları
- Böbrek yetmezliği
Ağız kokusunun tedavisi nedir?
Ağız kokusunun temelinde yatan neden ağız hijyeninin tam sağlanamaması olabilir. Hijyen yetersizliğine bağlı olarak oluşan diş taşları, diş eti enfeksiyonuna ve ağız kokusuna sebep olur. Öncelikle diş taşı temizliğinin yapılması sonrasında ağız hijyeni eğitiminin verilmesi, diş fırçalamanın yanında diş ipi ve gargara kullanmak gibi basit yöntemlerle sorun çözülebilir. Diş fırçalamanın yanı sıra dil üzerinde biriken bakterileri temizlemek için de dil temizleme fırçaları ile günlük temizlik yapılmalıdır.
Ağız kokusu eğer dişlerdeki çürük sebebi ile meydana geliyorsa çürük dişler diş hekimi tarafından uygun şekilde tedavi edilmelidir.
Yarı gömülü 20 yaş dişleri de yumuşak dokuda enfeksiyona sebep olup ağız kokusu yapabilir. Bu durumda bu dişler çekilmelidir.
Gün içerisinde az su tüketimi de ağız kokusuna sebep olur. Su içmek tükürük üretimini uyarır ve ağız içerisindeki bakterilerin temizlenmesine yardımcı olur.
Ağız içerisinde kokuya neden olan tüm etkenler tedavi edildikten sonra ve kişi ağız hijyenini etkin şekilde sağladığı halde ağız kokusu devam ediyorsa altta yatan başka sebepler araştırılmalıdır.