Konya Ortodonti, Konya Ortodonti Uzmanı, Konya Ortodontist, Konya Ortodonti Doktorları, Konya Ortodonti Klinikleri, Konya Ortodonti Fiyatları, Konya Diş Teli, Konya Diş Teli Fiyatları, Konya Ortodonti, Konya Diş Teli Fiyatları, Ortodonti Konya, Konya Diş Teli, Konya Ortodonti Doktorları, Diş Teli Fiyatları Konya, Konya Ortodonti Fiyatları, Konya Ortodonti Uzmanı, Diş Teli Konya, Konyada En İyi Ortodontist, Ortodonti Uzmanı Konya, Konya Ortodonti Klinikleri, Diş Teli Fiyatları 2023 Konya, Konyada Ortodontist, Konya Ortodonti Diş Doktorları, Konyada Diş Teli Fiyatları, Konyadaki Ortodontistler, Konya Ortodonti Randevu, Diş Teli Tedavisi Konya, Konya Çocuklarda Ortodonti, Konya Yekişkinlerde Ortodonti, Konya Şeffaf Plak Tedavisi, Konya Lingual Ortodonti, Konya Braket Çeşitleri, Konya Ortodontik Aygıtlar, Konya Çene Eklemi Rahatsızlıkları, Konya invisalign, Konya Orthero, Konya Telsiz Ortodonti, Konya Çene Bozukluğu, Rana Demir

Diş teli, dişlerdeki diziliş bozuklukların giderilmesi amacıyla kullanılan aparatlara verilen isimdir. Geleneksel olarak bilinen diş telleri metal olmakla birlikte, hastanın isteğine göre şeffaf diş telleri de kullanılabilir. Ortodontinin en önemli tedavi şekli olan diş teli %100 oranında bir başarıya sahiptir. Diş teli tedavisi neredeyse görünmez olan, takıp-çıkartılabilir bir seri düzenleyici aparatlardan (şeffaf plaklar) oluşur. Size ve dişlerinize özel üretilen bu şeffaf plakaları yaklaşık iki haftada bir sonraki ile değiştirerek tedaviniz devam eder. Her yeni plak dişlerinizi her hafta bir miktar hareket ettirerek doktorunuzun öngördüğü son pozisyona ulaşılır. Invisalign tedavisinde hastanın uyumu ve plakların düzenli, kurallara uygun kullanımı çok önemlidir. Hasta bağımlı bir tedavi olarak tanımlanabilir. Diş teli yalnızca görünmez plaklarla değil aynı zamanda metal braketlerle ve seramik braketlerle de yapılmaktadır. Hatta en çok kullanılan diş teli çeşidi metal braketlerdir. Hem fiyat, hem performans olarak tercih edilen bir diş teli çeşididir.

Diş teli tedavisi çerçevesinde teşhis sonrasında dişleriniz için bilgisayar ortamında sanal tedavi planı hazırlanır ve düzenleyiciler bu plana göre üretilir. Böylece en başından tedavinizin sonuna kadar tedaviniz nasıl ilerleyeceğini ve en sonunda nasıl bir şekil alacağını görebilirsiniz.

Diş teli günlük hayatınıza müdahele etmeden istediğiniz diş yapısına ve gülüşe kavuşmanızı sağlayan bir tedavi yöntemidir.

Diş Teli Çeşitleri

Metal Diş Teli

Diş teli dendiği zaman ilk akla gelen, geleneksel tedavi yöntemidir. En dayanıklı ve sağlıklı sonuçlar sağlayan diş teli türüdür.

Porselen Diş Teli

Metal diş teline göre daha az göze görünen diş teli olan porselen diş teli, özellikle ortodonti tedavisi için geç kalmış, 20 yaşlardan sonraki hastaların tercihidir. Porselen diş telleri, Metal diş teline göre daha hassas oldukları için dikkatli kullanım gerektirmektedir.

Lingual Diş Teli

Yetişkin diş teli olarak bilinen Lingual braketler, dişlerin ön kısmına değil, içten, dişlerin arka tarafına takılan diş teli çeşididir.

Şeffaf Diş Teli

Telsiz ortodonti olarak da tabir edilen bu yöntem en estetik diş teli tedavisidir.

Damon Braket

Damon braketler uzun diş tedavilerini kısaltan mükemmel bir diş teli çeşididir.

Diş Teli Yöntemi İle Tedavi Edilebilen Sorunlar

Aralıklı Dişler – Diastema

Çene kemiğinin normal olmayan gelişimi dişler arasında boşluklar oluşturabilir. Aynı zamanda kaybedilmiş bir diş de diğer dişlerin arasının açılmasına sebep olabilir. Dişler arasındaki boşluklar giderilmezlerse diş eti hastalıklarına yol açabilirler.

Derin Örtülü Kapanış – Deepbite (Overbite)

Üst dişlerin alt dişleri aşırı kapatmasıdır. Genelde genetik sorunlar veya kötü alışkanlıklar sonucu üst dişleri tutan kemiğin fazla gelişmesi ile oluşur. Diş eti problemleri ve hassaslığa sebep olabildiği gibi dişlerin yıpranmasına ve çene ağrılarına sebep olabilir.

Çapraz Kapanış – Crossbite (Underbite)

Üst kesici dişlerin eksikliğinden, alt çene kemiğinin fazla gelişmesinden, üst çene kemiğinin gelişim yetersizliğinden veya aynı anda her iki gelişim probleminden de kaynaklanabilmektedir. Alt ön dişlerin üst ön dişlerin önünde konumlanması durumudur. Bu yapı ön dişlerin ve azıların görevlerini yapmalarına engel olabilir ve dişlerin yıpranmasına yol açar. Eklem ve çene kemiği sorunlarına da yol açabilir.

Açık Kapanış – Openbite

Açık kapanış, genel kapanış esnasında bazı dişlerin karşılarındaki dişler ile temas etmemesinden oluştur. Fazla parmak emme, genetik faktörler gibi kaynakları olabilir. Yetersiz çiğneme ve sindirim problemleri çıkarabileceği gibi konuşma güçlüğü hatta çok ciddi bir sorun olan temporo mandibular eklem sorununa yol açabilir.

Aşırı Çapraşık Dişler

Çapraşıklık tüm dişleriniz için çene kemiğinde yeterli yer olmadığında ortaya çıkar. Tedavi edilmediğinde genelde kötüleşir ve dişlerin daha da bozuk durmasına yol açar. Sonrasında plak oluşumu, diş çürümesi ve diş eti hastalıkları gerçekleşir.

Arka Dişlerde Çapraz Kapanış – Crossbite

Üst ve alt çene kemikleri aynı genişlikte olmadığında veya çenenin bir yöne kaymasından oluşur. Bir kaç üst dişin alt diş üzerine veya içine kapanması ağzın ön veya yanlarında gerçekleşir. Kemik kaybı, diş eti hastalıkları ve dişlerde yıpranmaya sebep olabilir.

Diş Telini SGK Karşılıyor mu?

Diş telini bundan 10 yıl kadar öncesinde devlet hastanelerinde SGK kapsamında taktırmanız mümkündü. Ancak ilerleyen yıllarla diş teli tedavisine artan talep ve estetik amaçla kullanımının artmasıyla SGK, diş teli tedavini kapsam dışına almak durumunda kalmıştır. SSK artık diş teli tedavilerini karşılamamaktadır. Diş teli tedavisi görmek isteyen hastaların özel diş kliniklerinden randevu almaları gerekmektedir.

Konya Diş Teli Randevusu

Konya Diş teli randevu almak isteyenler için Uzm. Dt. Rana Demir Ortodonti kliniğini tavsiye ederiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir